Nina's Tiramisu!
Een heerlijke tiramisu zonder ei, opgebouwd uit luchtige mascarponecrème, zachte langevingers gedoopt in koffie en amaretto
Ingrediënten:
250 g mascarpone
200 ml slagroom
100 g gecondenseerde melk
1,5 pak langevingers
2 kopjes sterke koffie (afgekoeld)
3 of 4 el amaretto (naar smaak)
Cacaopoeder (om te bestrooien)
Bereiding
Meng de mascarpone met de gecondenseerde melk met een garde tot een glad mengsel. Klop in een aparte kom de slagroom stijf en spatel de mascarpone voorzichtig in delen door de slagroom tot een luchtig en romig geheel.
Maak de koffie-amaretto mix door de afgekoelde koffie met de amaretto in een ondiepe schaal te mengen. Pas de hoeveelheid amaretto aan naar smaak.
Doop de langevingers één voor één kort in het koffie-amaretto mengsel. Ze moeten vochtig zijn, maar niet doorweekt.
Leg een laag gedoopte langevingers op de bodem van een schaal en verdeel de helft van het mascarpone-mengsel erover. Herhaal met een tweede laag langevingers en de rest van de mascarponecrème.
Bestrooi de bovenkant royaal met cacaopoeder, dek af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Wijn tip; Moscato d’Asti
Reactie plaatsen
Reacties