Coeur de Boeuf Tomaten met Mini Burrata
Er gaat niets boven de eenvoud van een klassieke Italiaanse salade: rijpe tomaten, burrata en een vleugje balsamico. In dit gerecht gebruiken we coeur de boeuf tomaten, die bekendstaan om hun volle smaak en stevige structuur.
Bij dit gerecht raden wij een Gavi di Gavi aan. Ook wel Cortese di Gavi, exclusive van de cortese druif. Een frisse, elegante witte wijn uit van Piemonte, Italië.
Ingrediënten (2 personen):
1grote coeur de boeuf tomaat
4 (mini) burrata’s
Een handvol verse basilicumblaadjes
Zeezout (bij voorkeur grof)
Extra vierge olijfolie
Balsamico dressing
Bereiding
-
Tomaten voorbereiden
-
Snijd de coeur de boeuf tomaten in mooie, dunne plakken.
-
Leg de plakken op een groot bord en bestrooi ze licht met zeezout.
-
Laat dit een paar minuten intrekken zodat de tomaten hun smaak loslaten, van natuurlijke zoetheid.
-
-
Opmaak van de salade
-
Verdeel de tomatenplakken op een bord/serveerschaal.
-
Verdeel er wat verse basilicumblaadjes over.
-
Plaats de mini burrata’s in het midden.
-
-
Afwerking
-
Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.
-
Garneer tot slot met een paar strepen balsamico, voor smaak en show!
-
Reactie plaatsen
Reacties