"Pornstar Martini" schaal
Een klassieke cocktail maar dan als dessert! Lange vingers gecombineerd met frisse smaken zorgen voor perfect toetje. Ontzettend makkelijk
Wijntip; Moscato d’asti of een spätlese Riesling
Ingrediënten:
Marscaponnne 150 gr
Slagroom 20 gr
1 bakje Danio Passievrucht/mango kwark
Suiker 60 gr
Vanilla extract (naar smaak)
Lange vingers
(De Kuyper) Passionfruit Likeur
4 Passievruchten
Bereidingswijze
Roommengsel maken
Klop de slagroom licht op in een kom. Voeg daarna de mascarpone, suiker en een paar druppels vanille-extract toe en mix tot een gladde, romige en luchtige massa.
Kwark toevoegen
Spatel voorzichtig de Danio passievrucht/mango kwark door het mascarponemengsel tot alles mooi gemengd is.
Passievruchten voorbereiden
Halveer alle passievruchten en lepel bij 3 het vruchtvlees eruit. Zet de andere twee helften apart voor de garnering.
Lange vingers weken
Dip de lange vingers in een mengsel van Passionfruit likeur en het vruchtvlees (niet te vochtig).
Toetje opbouwen
Verdeel een laag lange vingers over de bodem van een schaal.
Schep hier een laag van het mascarpone-kwarkmengsel op.
Afwerken
Garneer met het apart gehouden passievruchten. En eventeel eetbare bloemen of bloemenstrooi mix.
Koelen
Zet het minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken en hij mooi vorm krijgt.
Reactie plaatsen
Reacties